go to content
Prev-Next
Mobile Menu

ZZPI SLOVENIJA
Antoličičeva 24
SI-2000 Maribor
SLOVENIJA

Transakcijski račun:
Delavska hranilnica 

SI56 6100 0002 4045 386
Davčna številka: 59453621

'

Mirko Fekonja  roj. 7.7.1964 iz Vinskega Vrha, Miklavž pri Ormožu.

Sem gasilski zbiratelj, lokalni turistični vodnik, vodja Gasilskega muzeja Miklavž pri Ormožu, bivši poveljnik in predsednik gasilskega društva, član Zgodovinskega društva Ormož in vojni veteran.

Začel sem leta 2000 z zbiranjem gasilskih značk. V društvo ZZPI Slovenije pa sem se vključil leta 2008.

Danes zbiram in imam eno od največjih zbirk gasilskih medalji, odlikovanj, značk, kronik in drugega gasilskega materiala. Zbiram tudi razglednice našega okoliša predvsem Ormož, Ljutomer, Jeruzalem in Miklavž pri Ormožu. V moji lasti je tudi najstarejša razglednica Ormoža.

Zbiram tudi značke drugih tematik kot so sokoli, planinske in stare Slovenske značke.

Lepo imam tudi urejeno zbirko cerkvenih podobic in zgodovinskega in arhivskega gradiva naše krajevne skupnosti in slik ljudi in običajev v Prlekiji.

Sem tudi aktiven gasilec in vodim, ter sem popolnoma postavil in uredil gasilski muzej v Gasilskem domu pri Miklavžu pri Ormožu. Vodim in pomagal sem postaviti tudi spominsko sobo našim krajevnim rojakom v Miklavžu pri Ormožu.

Kot pobudnik sem tudi ustanovni član Društva za ohranjanje gasilske dediščine Slovenije. V društvu sem blagajnik. Organiziral sem s pomočjo še drugih že 19. srečanj gasilskih zbirateljev po celotni Sloveniji.

Zbiranje gasilskih insignij in razglednic mi pomeni veliko in sem predan temu hobiju, ki je že prerasel v raziskovanje in ohranjanje kulturno zgodovinske dediščine.

                                                                                                                                                         Mirko Fekonja

 

 

 
Mobiler Menu