go to content
Prev-Next
Mobile Menu

ZZPI SLOVENIJA
Antoličičeva 24
SI-2000 Maribor
SLOVENIJA

Transakcijski račun:
Delavska hranilnica 

SI56 6100 0002 4045 386
Davčna številka: 59453621

'

BOSTJAN SEVER

 

Sem Boštjan SEVER in sem zaposlen kot samostojni policijski inšpektor na Policijski upravi Koper.

 

S zbirateljstvom sem se prvič srečal leta 2001, ko sem od nemškega policista, ki je bil na počitnicah, dobil prvi tuji našitek. Kmalu za tem je bilo v Ljubljani organizirano mednarodno srečanje zbirateljev policijskih insignij, ki sem se ga udeležil ter se pričel aktivno ukvarjati s tem zanimivim konjičkom. S pomočjo interneta, ki je pri tem nepogrešljiv pripomoček, spoznavaš različne ljudi ter njihovo kulturo, zgodovino in ekonomijo določene države in kontinenta. Pri tem se tudi razvijejo prijateljske vezi, ki privedejo do tega, da se z kakšnim zbirateljem iz Avstralije ali Amerike tudi osebno spoznam.

 

Sam sem kot vsi zbiratelji na začetku zbiral vse, kar je bilo povezano s policijsko tematiko. Zaradi prostorske stiske sem se moral kmalu opredeliti le na določene stvari. Tako sem se odločil za policijske stvari iz Avstralije. Prav tako se veliko posvečam zgodovinskim predmetom, ki so povezani s policijo na območju Slovenije. Žal pa je tako, da vsak novi  režim želi izbrisati veliko stvari, ki so povezane s prejšnjim režimom in je tako zelo težko dobiti kakšne stvari , saj so po večini že uničene in pozabljene.

 

 

E-mail:      bostjan.sever@gmail.com

 

 

 

My name is Bostjan SEVER and I'm independent police inspector in Police directorate Koper.

 

I have started to collect police things in the summer of the year 2001. Police officer from Germany was on the vacation and he gave me my first foreign patch. After that I went on the

international police collectors meeting in Ljubljana. This was my real start of collecting

police things. I recognized a lot of interested people from all over the word whit internet.

Whit collecting I can get to know culture, history and economy of different country on the word. I also get a goodwill visit from Australia and America from other collestors.

 

I took everything what it was from police when I started to collect police things. Soon I

recognized that I can’t collect everything. I devoted more attention to things from Australia. I also collect police things from history on the land of Slovenia. Unfortunately every new regime want to demolish things which are connected whit older regime. So a lot of older things are destroyed or forgotten.

 
Mobiler Menu